Cumartesi, Aralık 12, 2009

kafam daralıyor



angil + hiddntracks'in arab strap, mogwai gibi harika grupları bağrına basmış 'kimyasal andırgravnd plakçılık inşaat taahhüt gıda tur. ltd. şti.' firmasınca yayınlanan oulipo saliva adlı uzunçalarından bu şarkı. piyasaya çıktığı zaman nasıl oldu da fazla yankı uyandırmadı müzik basınında, şaşılacak iş. platin plak mı alsındı, o başka tabii. animasyonun tatlılığı bir yana bırakılırsa, dikkatli kulaklar şarkıda la majör akorunun çalınmadığına tanık olacak; lirik araştırması için kolları sıvayanlarsa kayboluşvari (bildiğin kayboluş) bir hinliğin kokusunu alacaktır mutlaka. bunların ayırdına varamayacak olanlarımız (hadi kandırmayalım birbirimizi. basbayağı biz oluyoruz bu güruh) basamakta durmayınız, piyanonun akordu bozukmuş, çarpabilir.

bir harfi kullanmamaya çabalamak, saçmalama konusunda büyük kolaylık sağlıyor doğrusu. bu durumda mantıklı konuşmak zor ama normal şartlarda da mantıklı konuşmuyorum ki. tüm bu olgular ışığında, ortadan kaybolan harfin hayatımdaki anlamının 'mantık' olduğunu, harf israfıyla harcanan onca yıl için dövünüp durmanın bir yararı olmadığını dünyaya duyurarak huzurlarınızdan ayrılıyorum (bunun da mantıklı bir yanının olmadığının farkındayım).

tashih: la majörsüz hafif batı müziği mi olurmuş? mi majör olacaktı.

2 yorum:

Tuğba dedi ki...

Mantıksız olmamış bu Mister Sıpak. Bir dahaki sefere mantıksız yazınız lütfen. Sizin kayb'e'ttiğinizi sanırım b'e'n bulmuş bulunuyorum... Hemen gönderi/yorum.....(noktaları takip ediniz)

k dedi ki...

düzü var, tersi var. iki ters, bi' düz. bulmak da mı yetmiyor ne?