Perşembe, Ağustos 13, 2015

kaçak kedi

bugün çerkezköy'de gittiğim yerde masanın üzerinde duran yerel gazetede alelade görünen bir kedi kurtarma operasyonu haberine rastladım.


haberi okumaya başlayınca artan derecede ilginçlik barındırdığını farkettim. çatıya çıkan kedi, iki haftadır sesten rahatsız olan apartman sakinleri, üç kez gelmesine rağmen kediyi yakalayamayıp geri dönen itfaiye. televizyon haberlerinde ağaçtan kedi kurtaran itfaiye haberlerini hep görürüz ama hiçbir şey yapamayıp geri dönen itfaiye haberini ilk kez duyuyorum. tabii fotoğrafa bakarsanız, yatağın altına kaçan çorabı süpürge sapıyla çeker gibi kediyi çektirmek en hafif deyimle hödükçe. haberin devamı dördüncü sayfadaymış. bu haberin nasıl bir devamı olabilir derken yerel ölçekte ciddi bir infial yaşandığı, satır aralarında da bolca hayvan zulmü içerdiği ortaya çıktı.




kedinin sesinden rahatsız olmuşlar (durumun vehametini artırmak için yan apartmanların da rahatsız olduğu söyleniyor) ama bencil görünmek de istememişler ki çatıdan düşmesinden korktuklarını söylüyorlar. kapıya süt koymuşlar ama kedi sütü içmesine rağmen gitmemiş (bu da düpedüz saftiriklik olmuş). la bu kedi size ne yaptı? bir de film referansıyla ağlanacak halimize güler olduk diye demeç veren apartman sakini var. kediyi sopayla ittirdikleri resim yine orada.

başka bir yerel gazete daha vardı masada. ilk sayfasında aynı haber...


Haberde bu kez operasyon gerekçesi yüce amaçlara hizmet ediyor. Apartman sakinleri kafaları şiştiği için değil 'kedinin miyavlamalarına karşılık yardım etmek' amacıyla kovalıyorlar kediyi. sonunda  hepimizin bildiği, kıçıyla yaptığı işin iyilik olduğunu sanıp karşılığında bir aziz gibi cezalandırıldığını düşünen kaypaklara takke. onun da devamı var altıda.


kedinin miyavlamaları bu kez apartman-yan apartman çemberini aşıp mahalle sakinleri adlı kümeyi kapsar hale gelmiş. haberde itfaiyeye veryansın edilen bir bölüm de var. gazete belediye başkanının partisini desteklemediği için böyle bir eleştirellik benimsenmiş sanırım. devamla, bizim yardımsever mahalle sakinleri gerekirse kedinin "iğneyle uyutulup çatıdan indirilmesi için" yetkililerden yardım istediklerini söylemiş. kedinin biri bir gün çıkıp "zulüm, m.ö. 1600'de antik mısır'da başladı" dese itiraz etmeye yüzümüz olmazdı. boğazımıza kadar yardımseverliğe batmışız. ölü ya da diri, yardım edecek birilerini arıyoruz. 

haberi yapan kişi, daha önce sözü edilen film referansına bir film referansı daha ekliyor haberin sonunda. bak bir de şu vardı he.  "nükte mükemmelleştirme - uzatarak sündürme - bokunu çıkarma" özelliğimizi gözler önüne seren harika bir örnek. 

Hiç yorum yok: